БЛАГОДАРЕН СЪМ ЗА ВСЯКА ЕМОЦИЯ КОЯТО НИ НОСИ СВАТБЕНАТА ФОТОГРАФИЯ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Мислите, че е възможно аз да съм подходящия фотограф?

Тук ще откриете най-често срещаните въпроси които получавам…

Как може да се срещнем?
– Поради факта, че пътувам много и снимам предимно сватби на различни дестинации, рядко се случва с двойките да живеем на едни и същи места. Използваме за аудио и видео срещи Viber, Messenger, WhatsApp, Skype, FaceTime.

Може ли да ви резервираме за сватба в друга държава?

Базирани сме в Централна Южна и Югоизточна България. Пътуваме до дестинации из всички области на страната, но доста често кръстосваме по цялото Българско Черноморско Крайбрежие. Живеем в България, но също пътуваме и фотографираме сватби извън страната. Като сватбен фотограф имам опит в Испания, Гърция, Турция, Германия, Франция. Плановете ми в бъдеще включват много нови пътешествия в различни държави и ако желаете да реализираме общ проект, да научите нещо за фотографията или просто да се запознаем и пием кафе, пишете ми.

За колко часа може да ви резервираме в сватбения ден?
-През почивни дни може да ме резервирате като сватбен фотограф за най-малко седем часа. Няма ограничение във времето, вие задавате времевата рамка, но повечето сватби се вместват между осем и десет часа. В работни дни мога да предложа и по-кратки варианти според вашите желания. Присъствал съм и се радвам да присъствам на сватбени тържества продължаващи повече от един ден – ако имате такива планове може да ми разкажете за да ви изготвя и изпратя индивидуално предложение.

Какво включва цената за сватбена фотография?
– Включва всички снимки с пълна(висока) резолюция подходяща за албуми, разпечатки, публикации и всякакви други нужди. Всяка сватба е уникална по свой начин и винаги се грижа да направя достатъчно снимки за всеки момент като няма ограничения в броя заснети кадри. Получавате лична онлайн галерия която ще ви изпратя по имейл. Ще може да изтеглите цялата галерия или само отделни снимки. Галерията не е публична и ще може да се разглежда само от хората на които я споделите. Ще получите резервно копие на снимките записани на Usb Flash Drive.  Според сватбения графика за определени дестинации е необходимо да се предвидят една или две нощувки (договаря се предварително). В цената са включени пътни за територията на страната.

Имате ли втори фотограф?
-Когато фотографирам сам постигам желаната от мен дискретност и успявам да бъда незабележим сред гостите за да достигна до непринудените кадри които търся. Чувствам се напълно комфортно с отразяването на малки сватби и сватби до 150 гости. Не съм привърженик на големи снимачни екипи и превръщането на сватбата във филмова площадка с по няколко дубъла и куфари с техника. Ако все пак имате желание мога да добавя втори фотограф или да ви насоча към колеги които имат екипи от няколко човека.

Кога и как да ви резервираме за нашата сватбата?
Почти всички двойки ме резервират около една година предварително, но има и някои спонтанни резервации в последния момент. Колкото по-рано се свържете с мен, толкова по-големи са шансовете датата ви да е все още налична в календар ми. Просто ми кажете веднага след като датата ви е определена и сте решили да ми се доверите. Ще е нужно да направите депозит за дата по банкова сметка. След това ще получите потвърждение и датата ще бъде резервирана за вас. Пишете и аз ще ви изпратя подробности.

Кога ще са готови нашите снимки?
-Датата на сватбата е нещо, което влияе на срока. След натоварените летни месеци сроковете са малко по-дълги, но средно за обработка и получаване на всички снимки се движим в срок от 40 до 80 работни дни след фотографиране на събитието. Знам, че сте нетърпеливи и затова до няколко седмици след сватбения ден изпращам кратка селекция от снимки, които да ви радват преди да завършим работа по целия фото разказ.

Правите ли групови снимки и снимки на гостите? 
-Разбира се. Винаги реализирам групови и класически семейни снимки. Също не пропускам и любимите непринудени снимки на гости, но просто не ги включвам в публикациите си на сайта а остават в архива с всички снимки които ще получите.

Предавате ли сурови raw файлове?
-Никога не предавам  RAW файлове. Всяка снимка, която получите, ще бъде в JPG формат, индивидуално редактирана така, че да се осигури последователност в разказа и настроението. Харесвам класически филмови цветове и редактирам всички изображения в моя естествен и топъл стил. Така ще изглеждат и вашите фотографии.

Колко време е необходимо да отделим за фотосесия? 
-Аз съм на мнение, че сватбата е събитие на което трябва да се забавлявате с приятелите и семейството. Така, че не изисквам много време и съм напълно доволен ако имаме поне 30 минути или 1 час(чисто време без пътуване ако се налага такова) за няколко кадъра само на вас двамата. Подходящо време за фотосесия е преди залез-слънце. Тогава обикновено гостите се настаняват за парти и няма да усетят вашата липса а светлината ще бъде много по-приятна от следобедната.

“Фотошопирате” ли снимките?
-Винаги търся автентичност чрез фотографията си. Използвам познанията си за светлината и уменията натрупани от годините опит за да постигна най-добрите резултати още при самото фотографиране. Не правя обработки като ретуш на кожа, премахване на бръчки, намаляване на обеми и т.н. Няма да ви направя нито по-високи, нито по-слаби. Обичам да фотографирам хора които се харесват такива каквито са. Всичко в кадрите ми е истинско и естествено.

Как бихте описали стила и подхода си?
-Опитвам се да създавам прекрасно наследство за вас и вашите поколения. Романтични, интимни, меланхолични изображения, но в същото време жизнени, закачливи кадри с настроение. Не се чувствате удобно пред камера? Не се притеснявайте за това. Моят стил е много спокоен и непринуден. Обичам да улавям истински емоции, като просто ви оставям да бъдете себе. Снимките ми не са технически перфектни, но и аз не ги желая такива. Те са сурови и пропити с емоцията на момента. Старая се да обърна специално внимание на всеки от вас. С мен нещата не се случват на конвейер, тук няма да намерите няколко екипа с по няколко фотографа. На този сайт ще намерите моето лично отношение към фотографията, към хората и към света.

Все още имате няколко въпроса? 
-Тук съм, за да отговоря! Не се колебайте да се свържете с мен